Cilindersloten-banner

Cilinderslot kopen

Als u op zoek bent naar een nieuw cilinderslot, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Het is belangrijk om een cilinderslot te kiezen dat voldoet aan de juiste veiligheidseisen en past bij uw specifieke situatie.

Een van de belangrijkste zaken om op te letten is het keurmerk van het cilinderslot. Het SKG keurmerk is het meest bekende keurmerk voor sloten en geeft aan dat het slot uitvoerig getest is op inbraakwerendheid. Een cilinderslot met een SKG 3* keurmerk biedt de optimale bescherming tegen inbraak.

Keurmerk

Naast het keurmerk is het belangrijk om te kijken naar de maat van het cilinderslot en of deze past bij uw deur. Meet daarom vooraf de maat van uw huidige cilinderslot op, of vraag advies aan een specialist.

Ook is het belangrijk om te kiezen voor een cilinder met een gehard stalen brug voor extra bescherming en duurzaamheid. Daarnaast kunt u ook kiezen voor cilindersloten met kerntrekbeslag om de cilinder extra te beschermen tegen kerntrekken.

Bij het kopen van een cilinderslot is het aan te raden om advies in te winnen bij een specialist, zodat u zeker weet dat u het juiste slot aanschaft en deze op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Online is het ook mogelijk om cilindersloten te bestellen, maar let hierbij wel op de veiligheidseisen en betrouwbaarheid van de verkoper.

Gelijksluitende cilindersloten

Gelijksluitende cilindersloten zijn sloten waarbij meerdere cilinders met dezelfde sleutel geopend kunnen worden. Dit kan handig zijn als u meerdere deuren heeft die u met één sleutel wilt kunnen openen. Bijvoorbeeld als u een voordeur, achterdeur en schuurdeur heeft die u allemaal met dezelfde sleutel wilt kunnen openen.

Voordeel gelijksluitende cilindersloten

Het voordeel van gelijksluitende cilinders is dat u minder sleutels hoeft te gebruiken en dat u snel toegang heeft tot al uw deuren. Dit is niet alleen handig voor uzelf, maar ook voor bijvoorbeeld huurders van een woning of medewerkers van een bedrijf die toegang moeten hebben tot meerdere deuren.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle cilindersloten gelijksluitend gemaakt kunnen worden. Dit is afhankelijk van het merk en type cilinderslot. Als u gelijksluitende cilindersloten wilt aanschaffen, is het aan te raden om advies in te winnen bij een specialist.

Keurmerk

Let bij het kopen van cilinders ook op het keurmerk en de beveiligingseisen van het slot. Een SKG 3* slot met een gehard stalen brug biedt de optimale bescherming tegen inbraak en is daarom aan te raden voor extra veiligheid.

Kies voor een goed en gekeurd slot

Een goed cilinderslot is een slot dat voldoet aan de juiste veiligheidseisen en dat past bij uw specifieke situatie. Het is belangrijk om te kiezen voor een cilinder met een keurmerk dat aangeeft dat het slot uitvoerig getest is op inbraakwerendheid. Het SKG keurmerk is het meest bekende keurmerk voor sloten en een cilinderslot met een SKG 3* keurmerk biedt de optimale bescherming tegen inbraak.

Naast het keurmerk is het belangrijk om te kijken naar de maat van het cilinderslot en of deze past bij uw deur. Meet daarom vooraf de maat van uw huidige cilinderslot op, of vraag advies aan een specialist.

Kies ook voor een cilinderslot met een gehard stalen brug voor extra bescherming en duurzaamheid. Je cilnders zijn dan beveiligd tegen het kerntrekken

Het is verstandig om te investeren in een goed cilinderslot om uw woning of bedrijfspand goed te beveiligen tegen inbraak. Een SKG 3* cilinderslot met een gehard stalen brug biedt optimale bescherming tegen inbraakmethodes zoals boren, kerntrekken, cilinder breken, picking en slagmethode. Met een goed cilinderslot kunt u met een gerust hart uw woning of bedrijfspand achterlaten, wetende dat u optimaal beveiligd bent tegen inbraak.

Vervangen cilinderslot

Het vervangen van een cilinders is een relatief eenvoudige klus die u zelf kunt uitvoeren. Hieronder hebben we een video hoe je eenvoudig je cilinderslot uit de deur kan halen en op kan meten. Volg daarbij de onderstaande stappen:

  1. Koop een nieuw cilinderslot dat past bij de maat van uw deur.
  2. Verwijder de oude cilinder door de schroeven aan de zijkant van de deur los te draaien.
  3. Schuif de oude cilinder uit het slot en verwijder deze.
  4. Plaats de nieuwe cilinder in het slot en schuif deze op zijn plaats. Let daarbij op dat de sleutelgaten aan de buitenkant van de deur zitten.
  5. Draai de schroeven aan de zijkant van de deur weer vast.

Het is belangrijk om te investeren in een goed cilinderslot met het juiste keurmerk en beveiligingseisen om uw woning of bedrijfspand goed te beveiligen tegen inbraak. Met een goed cilinderslot kunt u met een gerust hart uw woning of bedrijfspand achterlaten, wetende dat u optimaal beveiligd bent tegen inbraak.