Verschil deurbeslag SKG 2* en 3*

Het verschil tussen een SKG®** en een SKG®*** cilinder zit in de eerste plaats in het aantal sluitingen. De eerstgenoemde heeft 40.000 verschillende sluitingen, de tweede 100.000. Daarnaast beschikt de SKG®*** over een trekbeveiliging. Wij raden u dan ook de SKG 3* deurbeslag aan met anti-trek.

Wij hebben diverse merken deurbeslag met en zonder kerntrekbeveiliging.

Hiervoor hebben we onder andere SKG 2* en SKG 3* zonder en met anti-trek deurbeslag.
Op dit moment een veel gebruikte inbraakmethode is het trekken van de cilinder. Pas in 2012 is in het bouwbesluit opgenomen dat alle cilinders of deurbeslag voorzien moeten zijn van kerntrekbeveiliging. Dit betekent dat voor bijna alle woningen van voor 2012 nog niet voorzien zijn van het juiste deurbeslag met SKG 3* kerntrekbeveiliging.
Hierdoor is het zeer eenvoudig om de cilinders uit het slot te trekken. Je hebt hiervoor het juiste gereedschap al voor een paar tientjes. Daarna is het voor elke inbreker zeer eenvoudig uw slot uit de deur te halen en de deur te openen.
Dit kunt u gemakkelijk beveiligen door uw sloten en/of deurbeslag te voorzien van kerntrekbeveiliging. Bij het deurbeslag is dit eenvoudig te herkennen aan het meedraaiende metalen plaatje wat voor de cilinder zit.

Hoe werkt kerntrekken?

Kerntrekken gebeurt met speciaal gereedschap. Bij dit gereedschap wordt een gehard stalen schroef gebruikt. Deze schroef wordt in de cilinder gedraaid. Daarna wordt de cilinder door middel van een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. De deur is hiermee binnen 1 minut vrijwel geruisloos geopend. Bij meerpunt sluitingen opent ook gelijk alle sluitingen. Ook de woningen met een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) zijn zonder aanpassing niet bestand tegen deze inbraakmethode.
Kerntrek gereedschap en zo genaamde cilinderkrakers zijn gewoon te koop in de regulieren handel.
Om het cilinder kraken en kerntrekken tegen te gaan kunt u uw deuren voorzien van ons SKG deurbeslag met kerntrekbeveiliging. Deze hebben we onder andere van M-C deurbeslag.

Doordat er een trekbeveiliging in het deurbeslag zit zit de inbreker al dat dit veel lastiger is en veel meer tijd kost dan normaal deurbeslag zonder kerntrekbeveiliging.
Dit is een voordeel op de deurcilinders met trek en boorbeveiliging. Hierbij ziet de inbreker het pas veel later of zelfs al nadat de inbreker de cilinder heeft geprobeerd te forceren. Bij deurbeslag SKG 3* met kerntrekbeveiliging loop de inbreker uw woning al direct voorbij.

Hieronder een voorbeeld van DGN retail hoe eenvoudig het is om een cilinder te trekken en een filmpje over de klopsleutel in Editie NL:

Dit geldt voor bijna alle woningen die veelal voor 2012 gebouw zijn. Pas in 2012 is definitief omschreven in het bouwbesluit dat de deurcilinders voorzien moeten zijn van een kerntrekbeveiliging.

Daarom hebben ze nu het SKG 3* cilinder met een extra geharde cilinder zodat de cilinder niet meer getrokken kan worden. Maar nog beter is de SKG 3* deurbeslag met kerntrekbeveiliging.
Hieronder hebben we een aantal artikelen die we direct via de webshop verkopen. We proberen eerdaags de overige merken deurbeslag via de webshop aan te bieden.